Stap 3


Manufacturing & Upcycling
Stralen
Stralen is de beste methode voor het verwijderen van roest en oude verflagen. Op deze manier ontstaat er een kale fundering die uitstekend hecht met de poeder-coating of de zogenaamde “nat lak”. Dit proces biedt een jarenlange bescherming tegen corrosie een dagelijks gebruik.
Beginning of life

De Amerikaanse ‘Whole Building Design Guide’ schrijft ‘Poedercoating is te verkiezen boven gebaseerde coating applicatiesystemen.’

Door het elektrostatische fenomeen van positief laden van powder coating atomen, worden alle randen en moeilijk bereikbare delen ook bedekt met poeder.

De powder coating wordt gesproeid op het materiaal en vervolgens verwarmd tot de kern max. 220 C. Zo wordt een beschermende laag gemaakt die een optimale bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf. Een ander positief aspect is de bijdrage aan het milieu omdat er geen verdamping van vluchtige materialen plaatsvindt. Poedercoating is een schone, groene en efficiënte technologie op het gebied van coatings en geeft bovendien een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Poeder-coating geeft een duurzame en esthetisch zeer mooie afwerking.

We kunnen elk gewenste RAL-kleur toepassen en bieden een breed scala van kleuren aan.