Over Ons

Gespecialiseerd in American Kitchens sinds 1990

American Kitchens | Fifties Keuken | Vintage

American Kitchen Amsterdam

American Kitchen is, zoals de naam van ons bedrijf al suggereert, in alle opzichten gespecialiseerd in American Kitchens, een revolutionair ontwerp uit 1953 van de beroemde industrial designer Raymond Loewy. Onze showroom is gevestigd aan de Motorkade 8B in Amsterdam en onze complete service bestaat uit de verkoop, renovatie en installatie van deze prachtige retro design keukens. Dit doen wij al sinds 1990. Het ontwerp voor deze vintage Amerikaanse keuken, waarbij werkelijk met van alles rekening wordt gehouden, vindt altijd in onderling overleg plaats.

Kies voor een unieke zelf samengestelde American Kitchen

De bedoeling is dat al onze klanten tevreden zijn over het resultaat van hun eigen, unieke American Kitchen, nieuw of gerenoveerd. De keukens die wij installeren zijn in elke kleur leverbaar en voldoen aan alle eisen die aan de huidige moderne keuken gesteld worden. Daarbij gaan we uitgebreid in op al jouw wensen en is alles bespreekbaar.
Onze expertise strekt zich uit van op maat gemaakte identieke deuren en fronten voor allerhande inbouwapparatuur, inclusief handige inbouw (laden)systemen en zogenaamde “roll outs”, tot aan nieuwe werkbladen van RVS, HD Beton of een werkblad bekleed met een sterke, duurzame vinylsoort in de door jouw gewenste kleur.

American Kitchen | Vintage design keuken | Franke
Ook stralen en poedercoaten we keukens in een RAL kleur naar keuze. Daarnaast spuiten we desgewenst jouw Amerikaanse keuken in elke andere gewenste kleur, door middel van het zogenaamde “nat lakken”.
Verder polijsten we spoelbakken weer als nieuw, controleren en maken we bewegende delen schoon en vervangen of repareren wij deze waar nodig.

Raymond Loewy

De legende achter de American Kitchen

Raymond Loewy (1893-1986) was een in Frankrijk geboren, Amerikaanse industrieel ontwerper, geroemd door de pers als “The Man Who Shaped America”, “The Father of Streamlining” and “The Father of Industrial Design”. Hij bereikte bekendheid vanwege zijn omvangrijke oeuvre met tal van ontwerpen in een breed scala van industrieën.

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom

We zijn gevestigd op de Motorkade 8B in Amsterdam-Noord. Bekijk in onze showroom diverse American Kitchens en bespreek met ons jouw wensen en de mogelijkheden voor deze waanzinnig mooie, classic design keuken!

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 31 beoordelingen
js_loader
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 10 beoordelingen
js_loader

Bezoek onze showroom aan de Motorkade 8B, 1021 JR, Amsterdam (alleen op afspraak)

© 2022 American Kitchen by Raymond Loewy | BTW nr. NL 1772.47.514.B.01  | KVK nr. 68453248