Hoe wij werken

Onze werkwijze of plan van aanpak voor het maken en/of renoveren van jouw American Kitchen

Hoe wij werken

Onze werkwijze of plan van aanpak voor het maken en/of renoveren van jouw American Kitchen.

Ontwerp & Advies

American Kitchens | Ladensysteem | Raymond Loewy

Het is ons streven om samen met jou een American Kitchen geheel naar wens te realiseren. Wij geven graag een deskundig en creatief advies bij het opstellen en vormgeven van jouw American Kitchen.
Dankzij onze ruime voorraad en kennis is het voor ons mogelijk om iedere opstelling te realiseren.

Geheel vrijblijvend maken wij een ontwerp en een offerte. Na akkoord maken wij een planning en gaan wij aan de slag met de keuken.
De kastdelen worden ontlakt, gestraald en gepoedercoat in een kleur naar keuze.

Ontlakken en stralen

american-kitchen-how-we-work-9

Thermisch ontlakken. Producten worden in een speciale ovenkar geplaatst. De ovenkar met producten wordt in een hermetisch afgesloten oven gereden en de oven wordt langzaam op een temperatuur van +/- 400 graden Celsius gebracht. De oventemperatuur is tijdens het proces volledig onder controle, omdat de oven is uitgerust met een speciaal koel/ blussysteem. Doordat er geen zuurstof bij kan komen, gaat de poeder/verf niet branden.

Stralen is essentieel voor de opbouw en duurzaamheid van het coatingssysteem. Stralen is een handeling waarbij met behulp van perslucht, gritkorrels tegen producten wordt geblazen.
Daarbij worden walshuid, corrosie en verfrestanten van metalen tot diep in de poriën verwijderd. Stralen voorziet het materiaal van het juiste ankerprofiel teneinde een goede hechting van de coating te bewerkstelligen.

Poedercoaten

american-kitchen-how-we-work-8

Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces. Het belangrijkste verschil tussen conventionele vloeibare verf en poedercoating is dat de poedercoating geen oplosmiddel nodig heeft om het bindmiddel en de vulstof in een vloeibare suspensie te houden. Met perslucht wordt negatief geladen poeder op een positief geladen product gespoten.
Door het elektrostatisch principe blijft het poeder tijdelijk aan het bespoten object plakken, waarna het in een oven wordt verhit. Zo krijgt de coating de kans om uit te vloeien, waarna het uithardt.
Het wordt meestal gebruikt om een afwerking te creëren die harder is dan gewone verf. Poedercoating wordt vooral gebruikt voor het coaten van metalen o.a. staal, aluminium, roestvrijstaal(rvs) en verzinkt staal. Vooraf worden de producten eerst grondig gereinigd d.m.v. een chemische of mechanische voorbehandeling.

Installatie

American Kitchens | Fifties Keuken | Vintage

De installatie van een American Kitchen vergt de nodige know-how vanwege de vele verschillende maten van onderdelen en de combinatie van oude en nieuw gemaakte delen. Echter, onze installateurs hebben een zeer ruime ervaring en staan garant voor de beste kwaliteit.

Ben je ook onder de indruk? We werken graag met jou samen voor het best haalbare resultaat!

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom

We zijn gevestigd op de Motorkade 8B in Amsterdam-Noord. Bekijk in onze showroom diverse American Kitchens en bespreek met ons jouw wensen en de mogelijkheden voor deze waanzinnig mooie, classic design keuken!

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 31 beoordelingen
js_loader
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 10 beoordelingen
js_loader

Bezoek onze showroom aan de Motorkade 8B, 1021 JR, Amsterdam (alleen op afspraak)

© 2022 American Kitchen by Raymond Loewy | BTW nr. NL 1772.47.514.B.01  | KVK nr. 68453248