American Kitchens

Standaard met 10 jaar garantie

American Kitchen | Sixties keuken | Design Keuken

Maak ook kennis met onze American Kitchens, het revolutionaire ontwerp uit 1953 van Raymond Loewy, dat in de loop der tijd een gewild collectors item is geworden en waaraan in het Stedelijk Museum een tentoonstelling werd gewijd als design- en kunstobject.

Opvallend aan deze Amerikaanse keuken is haar gestroomlijnde vorm met afgeronde, greeploze laden. Ook het radicale en progressieve gebruik van materialen zoals metaal en vinyl alsmede de modulaire opbouw en het multifunctionele karakter valt enorm op.

American Kitchens Galerij

Raymond Loewy
The Father of Industrial Design The Man Who Shaped America The Father of Streamlining

american-kitchen-raymond-loewy-about-loewy

Raymond Loewy, de legende achter de American Kitchen

Raymond Loewy (1893-1986) was een in Frankrijk geboren, Amerikaanse industrieel ontwerper, geroemd door de pers als “The Man Who Shaped America”, “The Father of Streamlining” and “The Father of Industrial Design”. Hij bereikte bekendheid vanwege zijn omvangrijke oeuvre met tal van ontwerpen in een breed scala van industrieën.

Naast de Amerikaanse keuken zijn er meer iconische ontwerpen van zijn hand, zoals de Shell, Exxon, TWA en de voormalige BP logo’s, de Greyhound Scenicruiser bus, Coca-Cola flessen en automaten, het Lucky Strike pakje, de Studebaker Avanti, Locomotieven voor Pennsylvania Railways, het interieur van de Boeing Air Force One voor President John F. Kennedy, evenals het interieur van NASA’s ruimtestation Skylab One, om maar een paar klassiekers uit de omvang van zijn legendarische werken te noemen.

Meer informatie over onze American Kitchens

Ben je onder de indruk van het klassieke design van onze American Kitchens en wil je meer weten?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Hoe wij te werk gaan

Het is ons streven om samen met jou een American Kitchen geheel naar jouw wens te realiseren.
Wij geven graag een deskundig en creatief advies bij het opstellen en vormgeven van jouw American Kitchen voorzien van alle hedendaagse apparatuur en gemakken.
Samen met jou doen wij er alles aan om dit tijdloze en iconische uiterlijk van een keuken te behouden.
american-kitchen-how-we-work-7

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom

We zijn gevestigd op de Motorkade 8B in Amsterdam-Noord. Bekijk in onze showroom diverse American Kitchens en bespreek met ons jouw wensen en de mogelijkheden voor deze waanzinnig mooie, classic design keuken!

Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 31 beoordelingen
js_loader
Facebook Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 10 beoordelingen
js_loader

Bezoek onze showroom aan de Motorkade 8B, 1021 JR, Amsterdam (alleen op afspraak)

© 2022 American Kitchen by Raymond Loewy | BTW nr. NL 1772.47.514.B.01  | KVK nr. 68453248