American Kitchen: retro design keukens

Maak kennis met de complete service van American Kitchen in Amsterdam. Wij verkopen, renoveren en installeren onze retro design keukens die door Raymond Loewy zijn ontworpen en passen deze volledig aan naar jouw wensen en normen van de hedendaagse keuken.

Wij maken identieke deuren en fronten op maat voor inbouwapparatuur zoals vaatwassers, koelkasten, ovens en magnetrons. Indien gewenst kunnen wij jouw classic design keuken voorzien van handige inbouw (laden)systemen en zogenaamde “roll-outs”.

American Kitchen | Retro keuken | Raymond Loewy
American Kitchen | Sixties | Tijdloos ontwerp

Wat maakt een American Kitchen zo speciaal?

Kies je voor een American Kitchen, dan kies je voor een revolutionaire design keuken, die in 1953 door de beroemde Amerikaanse ontwerper Raymond Loewy werd geïntroduceerd. Inmiddels is deze Amerikaanse keuken een gewild collectors item, dat door het Stedelijk Museum Amsterdam als design- en kunstobject tentoongesteld werd. Het subtiel gestroomlijnde ontwerp met zijn afgeronde greeploze laden, het radicale en progressieve gebruik van materialen, zoals metaal en vinyl alsmede de modulaire opbouw en multifunctionaliteit, maken deze classic design keukens uniek in haar soort.

Nieuwe American Kitchen zelf samenstellen

Jouw American Kitchen compleet naar eigen wens zelf samenstellen? Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van deze bijzondere retro keukens en bijpassend meubilair in elke gewenste kleur en formaat.

Hoe wij te werk gaan? Lees over onze werkwijze die in een aantal duidelijke stappen wordt uitgelegd.
Jouw nieuwe of gerenoveerde Amerikaanse keuken voldoet aan alle huidige normen op het gebied van gemak en gebruiksvriendelijkheid.
Voor nieuwe werkbladen bieden wij u de volgende opties; vervaardigd uit RVS, HD beton of bekleed met een harde en duurzame vinylsoort in een kleur naar keuze.

Bestaande American Kitchen renoveren, aanpassen of uitbreiden

Heb je al een American Kitchen? Dan kunnen wij deze voor je renoveren, aanpassen en/of uitbreiden middels ons upcycling proces. Bij renovatie of restauratie wordt de keuken door ons gestraald en gepoedercoat in een RAL kleur naar keuze.

Daarnaast is het mogelijk om de keuken door middel van het zogenaamde “nat lakken” te spuiten in elke andere gewenste kleur.

Het uitbreiden van je Amerikaanse keuken kan met extra kasten en/of deuren op maat voor vaatwasser en koelkast en overige inbouwfronten.

Ook vervangen wij oude werkbladen voor een nieuw RVS of HD Beton werkblad, bekleed met vinyl in jouw favoriete kleur.

Spoelbakken worden weer als nieuw gepolijst en de bewegende delen worden gecontroleerd en schoongemaakt en waar nodig vervangen of gerepareerd.

Wil je nét even iets anders? Kies dan voor het industrial vintage design van onze American Kitchen! Maak een afspraak en kom langs in onze showroom voor het maken van een geheel vrijblijvend ontwerp en passende offerte!

Maak een afspraak en kom langs in onze showroom

We zijn gevestigd op de Motorkade 8B in Amsterdam-Noord. Bekijk in onze showroom diverse American Kitchens en bespreek met ons jouw wensen en de mogelijkheden voor deze waanzinnig mooie, classic design keuken!

Google-Beoordeling
4.8
Gebaseerd op 40 recensies
js_loader
Facebook-Beoordeling
4.3
Gebaseerd op 10 recensies
js_loader

Bezoek onze showroom aan de Motorkade 8B, 1021 JR, Amsterdam (alleen op afspraak)

© 2022 American Kitchen by Raymond Loewy | BTW nr. NL 1772.47.514.B.01  | KVK nr. 68453248